Kantareller

Har precis smällt i mig ett gäng kantareller. Riktigt gott. Fick dessa delikatesser av farmor o farfar efter att jag hjälpt dom att hugga ved idag. Tydligen hade de problem med vad de skulle gör av kantarellerna. Farmor hade försökt mata katten med några. Katten verkade inte överförtjust dock. Han är tydligen lite bortskämd, han äter verken kantareller, kakao eller dricker kaffe.

Gotland

Då var man hemma igen efter några dagar på Gotland. Lite sliten faktiskt. Vi hade inte den roligaste båtresan hem. Båten gick 03.30 från Visby. Så det blev en lång natt med monopolspelande och korsordslösande. Sov väl en timme i bilen från Nynäshamn iaf. Viktigt.

I övrigt var Gotlandsresan ganska lyckad. Förvånansvärt bra väder, bra drag ute, kallt i vattnet osv. En riktig sommarö.

Jag gillar utsikten från far o Pirkkos lägenhet skarpt.


Nog med blogg för denna gång.


70 år

Igår firades mormors 70-årsdag hos kusinerna i Valla. Firandet började klockan 17.00. 16.45 ringde mamma och frågade om jag var på ingång. Det var tur att hon gjorde så att säga. Jag hade råkat somna när jag låg och läste. Men har man semester så har man. Inga konstigheter! Framåt halv sex dök jag upp iaf. Tror att mormor blev glad för digitalkameran.
Mamma och moster höll lite tal och berättade om tidigare födelsedagar mormor haft och vad som hänt då. Inga konstigheter med det. Det rolig kom efter det. Då ville Viking, syrrans 3-åriga son också hålla tal. Han ville berätta om sitt hus. Så han ställde sig upp på stolen och drog en lång story om hur det såg ut inne i deras hus, alla satt tysta och lyssnade. Han fick applåder. Inte nog med det. Han ville berätta om trädrården också och det fick han ju så klart. Lät ungefär:
"Först får man parkera bilen på grasfarten (garageuppfarten), sen står det en grävare där som man kan gräva med." osv osv. Ganska modigt för att vara tre år måste jag säga.
Sedan fick jag erbjudande om att hänga med till Leklandet i Norrköping nästa vecka. Kanske kan bli kul. Jag är ju så bra med barn.
Elins idé om att åka till Liseberg lät nästan mer lockande.

Nu kanske jag ska packa lite inför gotlandsresan. Tandborste och några plattor öl borde väl räcka!? Inga konstigheter!

Semester

Det var inte igår jag bloggade senast vill jag lova. Men nu kan det vara dags igen känns det som.

Har äntligen fått semester nu. Börjar inte jobba igen förens den 24:e augusti. Blir fem sköna veckor. :)
Semestern firades för övrigt in i fredags. Förfest hos Mike. Till en början skulle det vara en "förestagsfest", Jag, Mike, Rasse, Linus, Ida, Jossan typ. Men det dök upp massa andra bönder också. Trevligt. Sen var det ju lite smådåligt av Jossansan att banga. Tror vi var 16 pers i hans lilla lägenhet till slut. Sedan drog vi vidare till Harrish.

Ikväll ska jag fira mormors 70-årsdag. Vi ska tydligen ge henne en digitalkamera. Klockren 70-årspresent. Hoppas hon inte läser bloggen bara, nu när jag avslöjat vad hon ska få. :)

Imorgon bär det av till Gotland med Tim, Mange och kanske Albin. Vi får hoppas att det blir skapligt väder. Har bara varit på Gotland en gång förut, det var i början av januari. Vädret kan ju gärna inte vara sämre nu iaf. Då var det typ två plusgrader, duggregn och blåsigt.

Nu tittar solen fram ser jag, kanske dags att kliva upp.

RSS 2.0